IVS Hvordan? → Sådan opretter du et IVS

Dette skal du bruge før du kan oprette et IVS

  • Egenerklæring – Erklæring til brug ved godkendelse af den kapital, der indskydes i IVS’et – hent egenerklæring her
  • Stiftelsesdokument – Stiftelsesdokumentet benyttes for at bevise virksomhedens start og stiftelse – hent stiftelsesdokument her (vedtægter inkluderet)
  • Vedtægter – Dokument med virksomhedens vedtægter, hvis man anvender stiftelsesdokument uden vedtægter – hent vedtægter her.

Klik her for at komme igang med at oprette dit IVS allerede nu eller læs videre for mere forklaring om de enkelte dokumenter, der er nødvendige.

Egenerklæring

Egenerklæringen godkender den kapital, der indskydes i virksomheden. Dette kan godt gøres af din bank, revisor eller advokat men det er klart billigst selv at gøre det ved at udfylde denne erklæring – hent skabelon for egenerklæring her

Hvad gør jeg hvis jeg ikke har en erhverskonto til at indskyde kapital i virksomheden?

Da de fleste banker kræver et CVR nummer for at kunne oprette en erhverskonto kan det være en fordel at vælge indskudsmetoden “kontant kassebeholdning” når du opretter dit selskab. På denne måde undgår du at skulle indsætte penge på en erhverskonto. Denne kan du så lave når du har fået dit CVR nummer.

Stiftelsesdokument

Stiftelsesdokumentet beviser virksomhedens stiftelse og start og kan indeholde vedtægter. Hvis ikke det indeholder vedtægter skal man vedlægge seperater vedtægter – hent skabelon for stiftelsesdokument her.

Vedtægter

Hvis man anvender stiftelsesdokument uden vedtægter skal man benytte separate vedtægter – hent skabelon for vedtægter her.

Sådan opretter du et IVS

Funktionen til at oprette et IVS  på virk.dk er meget hjælpsom og du skal ikke være bange for at indtaste noget forkert. Der er gode fejlbeskeder og visning af hvilke områder, der er fejl på. Så hop bare ud i det 😉

  1. Gå til https://indberet.virk.dk/myndigheder/stat/ERST/Start_virksomhed
  2. Tryk på “Start” og log ind med NemId
  3. Accepter betingelser og tryk Fortsæt
  4. Klik på “IVS, ApS, A/S, P/S og SE-selskab” og tryk på > Vælg i boksen med Iværksætterselskab (IVS)

Stamdata

Udfyld virksomhedsnavn, adresse, hjemmeside mm.

Stiftere og ledelse

Tilføj dig selv og evt. partnere som stiftere (Person med CPR-nummer) og tilføj dig selv som Adm. direktør og din(e) partner(e) som Direktør(e) eller omvendt.

Formål, tegningsregel og branche

Indtast virksomhedens formål f.eks. “Virksomhedens formål er at sælge konsulentydelser inden for IT”. Indsæt “Virksomheden tegnes af direktionen” i tegningsregel, hvis der er flere i ledelsen ellers vil det være “Virksomheden tegnes af en direktør”.
Vælg hovedbranche. Hvis IT skal du vælge Computerprogrammering.

Kapital. regnskabsår og revision

Vælg kontant kassebeholding som indskudsmetode, hvis ikke du har en erhvervskonto ellers kan du vælge kontant pengeinstitut. Vælg beløb og 100 som kurs.
Upload Egenerklæring ved at klikke på Godkend => Godkend med egenerklæring
Vælg 1/1 og 31/12 som start og slutdato for dit regnskabsår. Vælg næste år som slutdato for første regnskabsperiode.
Vælg “Fravælg revisionspligt” og bekræft fravalg af revisionspligt.

Ejerforhold

Tilføj ejere og ejerandele. Hvis flere deles virksomheden i lige store dele mellem ejerne. Sæt flueben i “Virksomheden har ingen legale ejere…”

Dokumentation

Vedhæft stiftelsesdokument og vedtægter og angiv vedtægtsdato som samme dato som for stiftelsesdokumentet.

Opsummering og godkendelse

I venstre side kan du se hvilke områder, der er fejl og advarsler. Gennemgå dem en efter en indtil, der står Korrekt udfyldt alle steder (Der kan være enkelte områder, der er Udfyldt med bemærkning og det kan være ok)

Når alle fejl er rettet trykkes Godkend.

Jeg oplevede at det gik rigtig hurtigt at få et CVR, hvilket vil sige under 24 timer.

Held og lykke med det og skulle du efter virksomhedsstart have brug for en billig hjemmeside for at give dig et online visitkort kan jeg hjælpe Klik her for at læse mere.

På genhør 😉